Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Editoriál: Prečo .týždeň a Denník N spájajú sily

.štefan Hríb .časopis .editorial

Ak je na dnešku niečo znepokojivé, je to nielen naša domáca mizéria, ale najmä celosvetová ofenzíva nepriateľov slobody. V .týždni a Denníku N si to uvedomujeme – a spájame sily.

Editoriál: Prečo .týždeň a Denník N spájajú sily Natália Ložeková / natalialozekova.sk

týždeň aj Denník N existujú naďalej ako samostatné médiá so svojimi vydavateľstvami a redakciami. Líšime sa vo viacerých názoroch, a ani to sa nezmení. Ale dramatický zvrat, ktorý vidíme okolo seba, vrátane úbytku nezávislých médií, nás priviedol k spolupráci.

Nevieme, či je Západ jedny, dvoje či troje voľby od svojho rozpadu. Nevieme, či Trump opustí Európu a rozdelí si sféry vplyvu s Putinom. A nevieme ani to, či sa Slovensku podarí vystúpiť z bahna korupcie a či bude tento unesený štát vrátený svojim občanom. Ale nechceme a nebudeme sa tomu pasívne prizerať.

Slovensko je malá krajina, .týždeň a Denník N sú skromné médiá. Ale menej ľudí či zdrojov, to nie sú alibi pre nečinnosť. Naopak, práve z menších krajín a zo skromných médií môže v tejto kríze vzísť príklad, ktorý čosi pohne. Nový Zéland to už dávnejšie dokázal svojou ekonomickou reformou, Fínsko nedávno svojím školstvom, a aktuálne aj Andrej Kiska svojím postojom k slabším, Dalajlámovi a Európe. Dá sa to.

Preto sme sa rozhodli spolupracovať.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite