Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hrubosť ako norma – a cesta von

.štefan Hríb .časopis .editorial

To, čo u nás sprevádzalo diskusiu o rokovacom poriadku v parlamente aj to, čo pri výročí vzniku štátu predviedol český prezident Zeman, je hrubé. Je stredná Európa takáto?

Hrubosť ako norma – a cesta von Natália Ložeková/natalialozekova.sk

rozoberať celkom vážne zmeny pravidiel, od ktorých si koalícia sľubuje väčšiu dôstojnosť a slušnosť v konaní poslancov, sa nepatrí. Jednak je to nezmyselný predpoklad, pretože hrubec a hulvát ostane hrubcom a hulvátom za akýchkoľvek pravidiel, ale najmä – za konaním koalície je zrejmá skôr neochota vidieť sa na každom rokovaní parlamentu v nepríjemnom zrkadle, než náhly hlad po džentlmenskejšom politickom spore.

„Počas mečiarizmu sme sa podobným slovníkom, ktorý sa skôr alebo neskôr premieňa na činy, stali čiernou dierou Európy.“

Kto tu môže po dvadsiatich rokoch skúseností vážne tvrdiť, že squadre ľudí, ako sú Jarjabek, Blaha, Číž či Hrnko, ide zrazu o kultúrny dialóg? A tiež, kto to môže veriť predsedovi parlamentu Dankovi, ak je jeho poradcom ten istý Kapusta, ktorý sa stal počas mečiarizmu symbolom odpornej manipulácie, hrubosti a lži?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite