Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sedem statočných

.peter Bálik .časopis .kultúra

Keď pred časom vyšla správa, že Hollywood opäť prichádza s nejakým remakom dávneho filmu, hudobno-filmový server Consequence Of Sound veľmi trefne napísal, že továrne na sny definitívne vyčerpali nápady. 

Sedem statočných The Picture Desk/AFP/Profimedia Kultový hollywoodsky western Sedem statočných z roku 1960, v ktorom zažiarili Yul Brynner, Steve McQueen, Horst Buchholz, Charles Bronson, Robert Vaughn, Brad Dexter a James Coburn.

súčasné blockbustery sa točia okolo superhrdinov a remakov, a začína to byť pekelná nuda. Tržby sú čoraz nižšie, čo je obrovský dôvod na poplach, no Hollywood pokračuje v samovražednom trende. Jasným príkladom je aj najnovší remake slávneho pištoľníckeho trháka Sedem statočných. Ten sa v kinách objaví v septembri a hlavnú úlohu v ňom stvárni Denzel Washington. Afroameričan v úlohe kovboja nie je vo svete filmu novinkou. Uvidíme, či sa mu podarí prekonať tarantinovských čiernych gunslingerov – Jamieho Foxa (Divoký Django) alebo fantastického Samuela L. Jacksona (Osem hrozných).

Pre pamätníkov Siedmich statočných nebude mať remake slávneho filmu asi veľký význam. Pôvodný film je tak hlboko zakorenený v dušiach aj slovenského a českého diváka, že si nedovolí pokaziť spomienku na holohlavého Yula Brynnera a jeho partiu, ktorá sa rozhodla pomôcť „vesničanom“, terorizovaným „padouchom“ Cavalerom a jeho bandou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite