Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Midi Lidi: Dajme šancu normálnemu životu!

.peter Bálik .časopis .kultúra

„Neseďte doma za počítačom, choďte von a stretnite sa s kamarátmi,“ vyzýva na novom albume česká elektropopová kapela Midi Lidi. Ich novinka je udalosťou na českej alternatívnej scéne.

Slovenský novinár príde do Brna robiť rozhovor s kapelou Midi Lidi a myslí si, že zapadne niekam do fajnovej hospody s dobrým pivom, no nakoniec sedí so skupinou v ordinárnom brnianskom nákupnom centre vo fastfoode, kde predávajú morské ryby a iné potvory.

„To preto, že sme hladní a naša skúšobňa je neďaleko,“ vyhovárajú sa traja členovia Midi Lidi Petr Marek, Prokop Holoubek a Tomáš Kelar na miesto nášho spoločného rozhovoru. Tipujeme, že táto trojica, ktorá vo svojej tvorbe pracuje so silnou dávkou recesie, si rybací bufet vybrala preto, že ideovo sedí s bledomodrým obalom ich najnovšej dosky Give Masterpiece a Chance!, z ktorého sa usmieva morská raja. „Znamená to, že vás sponzoruje Nordsee?“ pýtame sa speváka Petra Mareka, ktorý odpovedá: „Sponzorov zatiaľ nemáme. My sme sponzori a sme v mínuse.“

banálna myšlienka

Rozhovor sa stáča na názov ich najnovšieho albumu, ktorý je parafrázou na starý hipisácky protestsong Johna Lennona s tým, že kapela svoj štvrtý radový album zároveň označuje so zveličením za masterpiece (veľdielo). Do istej miery je to aj pravda, skupina naň zatiaľ dostáva veľmi pozitívne recenzie, no podľa Petra je význam toho slova niekde inde: „Vzniklo to ako slovná hračka, taká debilita na základe Lennona, ale potom mi došlo, že je to perfektný popis toho, o čom ten album je. Za masterpiece považujem normálny život. Človek by mal chodiť von s kamarátmi, a nie sedieť doma pri počítači.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite