Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ako zlepšiť túto krajinu?

.štefan Hríb .časopis .editorial

Povolebný postup Bugára a toho druhého, ktorým lacno predĺžili moc a životnosť Smeru, nezasiahol len ich integritu. Zasiahol aj do života ľudí, ktorí rozmýšľajú o Slovensku poctivo.

Aktuálny spor mojich dvoch priateľov, Martina Mojžiša s Vladom Burjanom, či je smutná chyba, alebo naopak, užitočná cnosť prijať post poradcu ministra Plavčana, nie je jediný dôsledok povolebného rozhodnutia Mostu a Siete. Táto dilema postupne zasahuje médiá aj celú reformnú scénu.

Hneď na úvod poviem, že Vlado Burjan je skvelý človek a ani na okamih nepochybujem, že jeho pohnútky sú pozitívne. Vlado nie je karierista typu Boreca či Lajčáka, ani nikdy „pragmaticky“ nehájil Smer ako, povedzme, Martin Filko. Naopak, Vlado sa voči moci vyjadruje veľmi ostro vždy, keď cíti nefér hru, a profesijne múdro vždy, keď vidí rozhodnutia škodlivé pre vzdelanie našich detí.

Preto keď vidím ministra Plavčana, nejde mi s Vladom nijako dokopy. Nielen minulosťou, v ktorej bol Plavčan zodpovedný za rozriedené vysoké školy a v ktorej tiež veselo a mimo zákona požičiaval zo štátneho súkromnej firme, v ktorej pracovala jeho žena.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite