Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dve tváre našej necitlivosti

.štefan Hríb .časopis .editorial

Návrh Európskej komisie, aby členské štáty Únie platili 250-tisíc eur za každého neprijatého utečenca, je ukážkou toho, prečo má EÚ problémy. Zhora aj zdola si nechceme rozumieť.

Náš časopis je dlhodobo kritikom toho typu európskej integrácie, ktorý neberie ohľad na realitu a záujmy členských štátov EÚ. Boli sme kritickí k silovému pretláčaniu príliš ambicióznych integračných zmlúv z Nice aj Lisabonu a narastajúca nedôvera ľudí k Bruselu ukazuje, aký veľmi ideologický a málo realistický je stále konštrukt európskeho občana. Kritizovali sme aj príliš rýchle a príliš široké zavedenie eura – a príklad Grécka už ukázal, aké veľmi nerozumné bolo aj toto integračné rozhodnutie. Napokon, nemali sme a stále nemáme dôveru ani k európskemu riešeniu finančnej krízy masívnym tlačením peňazí centrálnou bankou a eurovalmi, pretože ich považujeme za dlhodobo neudržateľnú náhradu potrebných reforiem európskeho sociálneho štátu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite