Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pokus o obranu voličov

.štefan Hríb .časopis .editorial

Končí sa v strednej Európe éra slobody? Sú naše pochybné vlády a ich opozície prejavom vôle ľudí po autoritárstve, či dokonca fašizme? Zlyhala demokracia?

Trikrát nie!

Nikdy som nebol priateľom zľahčovania zlého voličského vkusu a zlých voličských rozhodnutí. Keď na Slovensku vyhrával Mečiar, odmietal som dobromyseľné teórie, že ho volí aj veľa „fajn“ ľudí. Mohli to byť fajn rodičia či starkí, ale ak im neprekážalo, že ich idol šíril nenávisť, umožnil rozkradnutie krajiny, vzostup mafie, únos aj vraždy, museli mať v sebe aj niečo chladné a kruté.

Podobne si nemyslím, že volič Smeru je neviniatko, ktoré volí ľavicové videnie sveta. Lebo nežízniť po elementárnej spravodlivosti v tomto unesenom štáte, nevidieť dlhoročné paškovské zneužívanie zdrojov v zdravotníctve na úkor našich chorých a starých, nechcieť počuť o megapredražených diaľniciach, mýtach a IT tendroch, kašľať na zanedbávanie škôl, a teda budúcnosť našich detí a ešte si zatlieskať pri ponižovaní Hedvigy Malinovej, to je corpus delicti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite