Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tri dobehnutia – a hádam dosť

.štefan Hríb .časopis .editorial

Neznesiteľná ľahkosť, s akou sa tu usádza mýtus, že tretia Ficova vláda je vlastne prijateľná, hovorí viac o všetkých ostatných, než o Ficovi. Odhaľujeme sa.

Často sa hovorí, a stále si to myslím, že ľudia z reformnejšej množiny Slovenska sú v priemere citlivejší na korupciu, prajnejší voči menšinám a imúnnejší voči populizmu, než tí ostatní. Skrátka, sme inteligentnejší, západnejší a máme lepší vkus než bývalý Mečiarov a súčasný Ficov tábor.

Nádhera, nie?

Nie. Pretože keď sa už tretíkrát v rade necháva reformný tábor dobehnúť, asi bude potrebné poopraviť si oslnivý obraz o nás samých.

Prvýkrát reformný tábor dobehli, paradoxne, reformní politici, ktorí založili SDKÚ na západnom sne, ale aj na neférovosti voči partnerom. Ale vtedy predsa išlo o väčšie veci, než je nejaká neférovosť. Kto sa tu vôbec odváži porovnať osudovú voľbu Slovenska medzi Východom a NATO s EÚ s nejakým faulíkom k akýmsi materským stranám, všakže?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite