Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Recenzie

.časopis .kultúra

DIVADLO Meno Štúdio L+S • BALET Slovenské tance SND • FILM Zoolander 2

DIVADLO
Meno Štúdio L+S

Predstavte si, že by ste svojmu synovi dali meno Adolf. Ako by túto informáciu zobrala vaša rodina? Vaši známi? Alebo rodinní priatelia Rosenthalovci? Rozhodnutie mladého páru pomenovať syna rovnakým menom, aké mal fašistický diktátor, tvorí základnú premisu divadelnej inscenácie Meno, ktorú v slovenskej premiére uviedlo bratislavské Štúdio L+S. Z banálneho sporu týkajúceho sa nevhodného mena pre potomka sa postupne odvinie konflikt omnoho väčší, ktorý priateľské a rodinné väzby buď pochová úplne, alebo ich, naopak, posunie o stupeň vyššie.

Úspech inteligentnej francúzskej komédie autorskej dvojice Alexandre de La Patellière a Matthieu Delaporte stojí na remeselnej zručnosti, s ktorou je hra napísaná, originalite námetu, ale predovšetkým pravdivosti zobrazenia medziľudských vzťahov. O kvalite divadelnej hry svedčí aj fakt, že podľa nej vznikli už dva filmy, jeden belgicko-francúzsky a druhý taliansky, pričom oba si vyslúžili viacero nominácií na národné filmové ceny, najmä pre hereckých predstaviteľov. Typologicky dobre zvolené a zároveň kvalitné herecké obsadenie je zároveň najväčšou devízou aj bratislavskej inscenácie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite