Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O čom sú voľby 2016?

.redakcia .časopis .téma

Podľa viacerých ľudí voľby v roku 2016 na rozdiel od minulosti neprinášajú silnú emóciu, ani veľmi vysoké očakávania, i keď sú dôležité.

Piati kandidáti ponúkajú svoj pohľad, o čom sú tieto voľby.

Miroslav Beblavý, Sieť

Slovensko je dnes politicky zakliate. Nielen vysokou korupciou či zlyhávajúcimi verejnými službami, ale najmä stratou viery, že to dokážeme zmeniť. Za ostatných 10 rokov sme zabudli, že máme na viac, že sme dokázali sa nielen zbaviť Mečiara, ale aj opraviť postsocialistickú ekonomiku či vyhrať majstrovstvá sveta. SMER-u aj extrémistom vyhovuje pocit, že to nie je bohviečo, ale na viac nemáme. Pre mňa sú tieto voľby o tom, či dokážeme túto kliatbu zrušiť a vrátiť Slovensko na cestu postupného zlepšovania životov nás všetkých. Máme na to, len sa nesmieme sami dopredu vzdať.

Ondrej Dostál, OKS na kandidátke SaS

O Ficovi a o Slovensku. Hoci sa táto odpoveď môže zdať banálna, ja ju tak nevnímam. Nemyslím si totiž, že môžeme len tak mávnuť rukou nad týmito voľbami a povedať, že sú nedôležité a že tie skutočne dôležité voľby prídu až v roku 2020. Nie je predsa jedno, čo sa bude diať s touto krajinou nasledujúce štyri roky. Nie je jedno, v akom štáte 5 a pol milióna ľudí prežije štyri roky svojho života. Navyše sa obávam, že to nebude rozhodovanie len o štyroch rokoch. Ak teraz pošleme Fica preč, bude ficoizmus síce dôležitou, ale predsa len epizódou vo vývoji Slovenska, s ktorou sa dokážeme vysporiadať.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite