Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štát naruby

.štefan Hríb .časopis .editorial

Netušil som, že mesiac pred voľbami bude Slovensko takéto zaujímavé. Učitelia, sestry, daňová kauza, čo ohrozuje ministra vnútra aj dopravy. Predsa len svitá?

Ak by malo nad Slovenskom, znehybneným v populizme a korupcii, svitať, museli by byť splnené dve podmienky – verejnosť by musela byť dostatočne nahnevaná a opozícia aspoň elementárne pripravená. Ani jedno z toho pred týmito voľbami naplnené nie je. Ale niečo veľmi dôležité sa už deje.

Je napríklad povzbudivé, že učitelia správne určili tému, tisíce z nich našli odvahu a v rodičoch školopovinných detí aj zosilňovačov svojho hlasu. A rovnako dobre trafili problém aj odhodlané sestričky, na ktoré sa trochu nespravodlivo zabúda (tu veľmi oceňujem podporný hlas biskupa Lacha). Obe tieto skupiny tým za pár dní s ľahkosťou nahradili prakticky celú politickú alternatívu, ktorá mesiac pred voľbami habká kdesi v kúte čosi o zmene.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite