Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dnes by som už štrajkoval

.eva Čobejová .časopis .téma

Matúš Bischof učí etiku a dejepis na rožňavskej základnej škole. V novembri 2012, keď sa konal prvý väčší protest učiteľov, sa do štrajku odmietol zapojiť.

Hoci 49 jeho kolegov štrajkovalo, on ako jediný prišiel riadne do práce. Dnes by štrajkoval rád, no na jeho škole sa do štrajku nechcú zapojiť všetci.

Pre .týždeň ste vtedy povedali, že ste učiteľom z presvedčenia, a preto nechcete štrajkom vydierať svojich zákazníkov len kvôli svojmu platu. Dnes by ste boli ochotní štrajkovať. Čo sa zmenilo?

Za svoje slová o vydieraní zákazníkov sa postavím aj dnes. Tento vzťah platí v slušnej krajine, ale my v takej nežijeme. Medzi nás, poskytovateľov služieb, a zákazníkov, našich žiakov a ich rodičov, sa postavila vulgárna štátna moc. Takže sa tým zákonite musel zmeniť aj môj postoj k štrajku. Učím síce len od roku 2008, ale nepamätám si takých arogantných ministrov školstva ako sú títo ostatní dvaja. Predtým som neregistroval ostré protiučiteľské vyjadrenia premiéra či ministra školstva. Slušná krajina si svojich učiteľov váži a pestuje si školstvo a vedu. Čo sa nám dostáva dnes? Pohŕdanie a výsmech.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite