Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ťažká výzva z Kolína

.štefan Hríb .časopis .editorial

Každé násilie na nevinných ľuďoch je odporné. Na ženách zvlášť. Dianie na niektorých silvestrovských námestiach v Nemecku je však dvojitou výzvou.

Témou tohto čísla je násilie v nemeckom Kolíne a jeho odraz u nás doma. Ako časopis stojíme a budeme stáť na strane Angely Merkelovej a jej postoja k utečencom, súčasne však považujeme za samozrejmosť uvádzať všetky negatíva a problémy, ktoré utečenecká vlna prináša a ešte prinesie.

Keď sa v lete nemecká kancelárka rozhodla, že nenechá státisíce ľudí blúdiť po Balkáne a oznámila, že utečencov pred vojnou Nemecko prijme, napísal som toto: „Integrácia milióna ľudí je obrovská výzva, a odpoveď na ňu si vyžiada nielen rozpočtové zdroje. Bude potrebná mimoriadna trpezlivosť, prídu tragédie, opakovane bude nevyhnutné čeliť radikálom z oboch strán a za pochodu bude tiež treba nájsť lepší spôsob integrácie imigrantov než nefunkčný multikulturalizmus.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite