Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pokoj Michala Handzuša

.martin Mojžiš .časopis .osobnosť

V pondelok 28. 12. 2015 podpísali Michal Handzuš ako zástupca hráčov a Igor Nemeček ako prezident SZĽH verejný záväzok, ktorý by mal zaručiť novú férovú voľbu prezidenta.

Post centra, na ktorom hráva Michal Handzuš, je v hokeji postom tvorcu hry. Center je obvykle viac nahrávačom než strelcom, v porovnaní s krídlami má výraznejšie defenzívne úlohy, zo všetkých hokejistov na ľade by mal najlepšie čítať hru a na základe jej čítania sa kreatívne rozhodovať. Niekomu to ide lepšie, niekomu horšie. Handzušovi to vždy išlo veľmi dobre.

Hráč, ktorý s hokejom začínal aj končí v Banskej Bystrici, strávil medzitým pätnásť sezón v NHL. Prvé tri sezóny hral v St. Louis Blues, kde spolu s Pavlom Demitrom a Ľubom Bartečkom vytvorili legendárny útok prezývaný „The Slovak Pack“. V roku 2000 ho vyhlásili za druhého najlepšieho brániaceho útočníka v celej NHL, v roku 2013 získal Stanley Cup (s Chicago Blackhawks). Okrem toho má jednu zlatú a dve strieborné medaily z majstrovstiev sveta.

Jednou z najvýraznejších vlastností Michala Handzuša je pokoj. Ten sa prejavuje nielen v jeho vlastnej hre, ale aj v celkovom obraze diania na ľade. Handzuš patrí k tým výnimočným hráčom, ktorí svojou prítomnosťou dokážu meniť tempo hry obidvoch pätiek (svojej aj súperovej). Súvisí to zrejme s jeho ďalšou dôležitou vlastnosťou, ktorou je veľmi vyvinutá schopnosť tímovej hry. Táto schopnosť sa prejavuje nielen vo vzťahu k spoluhráčom a trénerom, ale aj vo vzťahu k novinárom a fanúšikom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite