Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vek nevinnosti

.mário Gešvantner .časopis .kultúra

Skupina U2 je už na scéne takmer štyri dekády. Členovia partičky okolo Bona sa však vedia stále zabávať ako malí chlapci.

Akoby u nich naozaj platil názov ostatného albumu – Songs of Innocence.
Aj keď jeho vydaním vyvolali írski muzikanti kontroverzné reakcie. Všetci používatelia výrobkov značky Apple ju totiž zadarmo dostali do svojich hudobných kolekcií. Nie všetkým sa to páčilo, frontman Bono sa dokonca ospravedlnil. „Sme muzikanti, umelci a niekedy rozmýšľame príliš megalomansky,“ uviedol sympaticky. Ukázalo sa však, že to bol dobrý ťah, album obsahuje viacero skvelých pesničiek a mnohých fanúšikov nalákal na kúpu starších albumov.

vernosť

Tí verní však majú doma určite kompletnú zbierku, skupina je totiž známa aj tým, že jej fanúšikovia sú až fanaticky verní. Vstupenky na všetky koncerty iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour 2015 sa rozchytali rýchlejšie, ako mandarínky za socializmu. Bolo však mnoho takých, čo cestovali do dejiska koncertov a snažili sa vstupenky kúpiť priamo na mieste. Mohli si to však dovoliť len vyvolení s tučnou peňaženkou, napríklad v Dubline sa pred halou predával kus za 500 eur. A to ešte kapela vymyslela inovatívny spôsob predaja – pri vstupe kontrolovali špeciálnym skenerom kreditnú kartu kupca. Žiadne papiere a už ani žiadne elektronické vstupenky. Len kreditka, ktorú asi málokto požičia cudziemu...
Vernosť fanúšikov sme zažili na vlastnej koži v Berlíne, kde už v noci pred koncertom polihávali na betóne desiatky fanatikov, ktorí si chceli na druhý deň uchmatnúť svoje miesto.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite