Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kde spia sýrske deti

.magnus Wennman .časopis .fototéma

Vojna v Sýrii trvá už päť rokov. Medzi tými, ktorí pred ňou utekajú, sú dva milióny detí. Žijú na uliciach, v utečeneckých táboroch, putujú s rodičmi niekam, kde stále nehrozí smrť

Vojna v Sýrii trvá už päť rokov. Medzi tými, ktorí pred ňou utekajú, sú dva milióny detí. Žijú na uliciach, v utečeneckých táboroch, putujú s rodičmi niekam, kde stále nehrozí smrť. Švédsky fotograf ich zachytil na miestach, kde trávia noci.

Ralia (7), Rahaf (13), Bejrút, Libanon.
Sestry Ralia a Rahaf žijú na uliciach Bejrútu. Prišli sem zo sýrskeho Damasku po tom, čo im matku a brata zabil granát. Už rok sa s otcom pretĺkajú bez prístrešia. Spávajú na kartónoch a túlia sa k sebe, aby sa zohriali. Rahaf hovorí, že sa bojí „zlých chlapcov“, a keď to povie, malá Ralia sa rozplače.

Walaa (5), utečenecký tábor Dar-el-las, Jordánsko.
Walaa má päť rokov a túži sa vrátiť domov. Rozpráva nám, že doma v Aleppe mala vlastnú izbičku. Tam večer nikdy neplakala. Tu v utečeneckom tábore plače zakaždým, keď si má ľahnúť do postele. Hovorí, že sa bojí položiť hlavu na vankúš, pretože doma sa v noci vždy strieľalo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite