Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hazard so Slovenskom

.štefan Hríb .časopis .editorial

Väčšinové rozhodnutie ministrov vnútra EÚ o prerozdelení utečencov a následné rozhodnutie našej vlády nerešpektovať ho vytvorili novú realitu. Slovensko stojí znovu pred životnou o

Tento časopis bol od začiatku proti takej Európskej únii, v ktorej sa o najdôležitejších otázkach hlasuje väčšinovo. Považujeme tento spôsob rozhodovania za nerozumný, rozdeľujúci, znásilňujúci realitu členských štátov. Sme presvedčení, že väčšinové hlasovanie v kľúčových otázkach oslabuje európsku súdržnosť. Preto sme boli jasne a nahlas proti zmluvám z Nice aj Lisabonu, ktoré práve väčšinové hlasovania rozširovali.

Robert Fico bol za takéto zmluvy a s ním aj veľká väčšina našich vtedajších politikov. Proti hlasovali iba poslanci Mikloško, Palko, Bauer a Minárik.Vždy sme si tiež mysleli, že EÚ nemá byť superštátom, ale slobodným spoločenstvom úzko spolupracujúcich členských štátov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite