Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Začíname mať obavy

.andrej Bán .časopis .téma

Rozhovor s  predsedom Islamskej nadácie na Slovensku Mohamadom Safwanom Hasnom o pocitoch a skúsenostiach moslima v tejto krajine.

.z akej krajiny pochádzate a prečo ste prišli práve na Slovensko?
Môj príbeh je úplne obyčajný, za migranta sa nepovažujem. Prišiel som na Slovensko študovať krátko po páde komunizmu. Pochádzam z tradičného moslimského prostredia zo Sýrie, hoci v štvrti, v ktorej som sa narodil, žije relatívne veľký počet kresťanov. Slovensko som si nevybral, dostal som ponuku tu študovať a dal som na odporúčania svojej rodiny a blízkych. Neskôr som spoluzakladal Islamskú nadáciu na Slovensku.

.ako sa cítite na Slovensku?
Vo všeobecnosti nemám obzvlášť negatívne skúsenosti, hoci v poslednom období sa mi nežije ľahko a to vzhľadom na nálady, ktoré v spoločnosti prevládajú. Prichádzam do styku najmä s ľuďmi z odbornej verejnosti, aj preto môžu byť moje skúsenosti skôr pozitívne. Aj vybavovanie bežných vecí je viac-menej bez problémov.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite