Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vážení čitatelia,

.štefan Hríb .časopis .editorial

tento týždeň sa na vás obraciam s troma dobrými správami. Prvá je svetovým ocenením, druhá hovorí o pokračovaní Lampy, tretia je našou ponukou pre kritickú verejnosť.

Správa číslo jeden: V 72. ročníku prestížnej svetovej súťaže Picture of the Year International sa .týždeň znovu umiestnil medzi najlepšie editovanými časopismi sveta. V kategórii Portfólio, ktorá sleduje fotoeditovanie časopisov ako celok, sme získali druhé miesto za magazínom Time, v kategórii správy a hlavné články sme sa umiestnili na treťom mieste za dvakrát oceneným National Geographic.
Na tejto súťaži sme sa zúčastnili ôsmykrát a odniesli sme si doteraz 16 cien, z toho dve prvé a 5 druhých. V súčte cien za toto obdobie vedie National Geographic pred Time a .týždňom, pričom v kategórii Editing Portfolio, pre nás kľúčovej, sme dokonca na druhom mieste.
Čo to znamená? Dve dôležité veci – že náš kreatívny tím okolo Roba Csereho a Vlaďky Pčolovej patrí dlhodobo k medzinárodnej fotoeditorskej špičke a že aj v skromných pomeroch Slovenska je možné dosiahnuť svetovú úroveň. A prekvapujúco na to netreba mať svetové zdroje, stačí mať svetové meradlo kvality. Robo, Vlaďka a celý .týždeň, dobrá práca, ďakujem.
Správa číslo dva: S radosťou oznamujem, že v tvorivom tíme Lampy sme sa v týchto dňoch definitívne rozhodli, že budeme pokračovať. Jedinou otázkou ostáva konkrétna televízia alebo portál, na ktorom Lampu nájdete, ale aj túto otázku čoskoro doriešime. Vyzerá to tak, že nové diely diskusie začneme pripravovať už v dohľadnom čase. Vyzbierali sme už približne 22-tisíc z potrebných 30-tisíc eur na zakúpenie kamier, svetiel, zvukovej techniky a zázemia. Ak v priebehu marca vyzbierame na účet združenia .týždeň – fond pre kvalitnú žurnalistiku (číslo účtu 2949 459 570/1100) ešte zvyšných 8-tisíc eur, prvú vynovenú Lampu natočíme už v priebehu apríla. Vaša trvajúca podpora, množstvo vašich nápadov a povzbudení sú pre nás bohatým vyvážením podrazu, ktorý sme zažili v RTVS. Ďakujem vám. A prezradím jeden osobný pocit: Z prebiehajúcich rozhovorov o vynovenej podobe Lampy mi vychádza, že to bude v jej 10-ročnej histórii celkom nové dobrodružstvo.
Správa číslo tri: Dňa 31. marca otvára .týždeň už tretiu verziu svojej mediálnej školy. Ale pozor, Mediálna škola .týždňa nie je určená len pre novinárov a jej obsahom nie je iba svet médií. Škola je určená pre každého, koho zaujíma fungovanie sveta okolo nás. Počas troch mesiacov zažije každý jej účastník 14 interaktívnych prednášok, veľa neformálnych diskusií, dostane 5 tvorivých úloh, spozná prácu a uvažovanie siedmich redaktorov .týždňa, stretne sa s viacerými exkluzívnymi hosťami, zúčastní sa na výrobe časopisu a dostane šancu publikovať v ňom. Tento semester prijmeme 20 až 25 účastníkov, takže ak máte záujem, napíšte nám čo najskôr na kurz@tyzden.com alebo zavolajte na naše číslo 0915 396 675. Prihlášku nájdete aj na stránke www.tyzden.com. Tešíme sa na vás.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite