Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

U2, Prince, Cohen, Tweedy, Foo Fighters....

.peter Bálik .časopis .kultúra

Nový album od írskej skupiny U2 bude asi najočakávanejším titulom jesenných mesiacov.

Novinka od Bona a spol. zatiaľ nemá názov, na fanúšikovských fórach padlo meno Sirens, ale kapela zatiaľ mlčí. Vie sa, že nedávno nakrúcala na dublinskom moste klip k pilotnému singlu a že na nahrávaní, ktoré kapele zabralo štyri-päť rokov, sa podieľalo niekoľko producentov. Kapela aj jej fanúšikovia sú v očakávaní, ich posledný album No Line On The Horizon nedopadol najlepšie, skupinu preto čaká so svojou novinkou reparát.
Leonard Cohen, 79-ročný kanadský pesničkár, zverejnil správu o svojom novom albume len tak mimochodom – správcovi fínskej stránky o jeho diele napísal, že má nový album Popular Problems a že vyjde v druhej polovici septembra. Úvodný singel Almost Like The Blues je na svete a je fantastický.
Britská speváčka Adele oznámila, že v októbri by mal vyjsť jej nový singel, ale nie je isté, či tento rok stihne vydať aj nový album. Zato americká legenda soulu a rocku Prince pripravil na jeseň až dva nové albumy – prvý sólový Art Official Age bude návratom k jeho soulovým koreňom a Plectrumelectrum zúročí spoluprácou so ženskou rockovou kapelou 3RDEYEGIRL.
September a október budú patriť najmä  alt-countryovej a alternatívnej scéne. Jeff Tweedy vydáva svoj sólový album Tweedy, ktorý nahral so svojím synom bubeníkom. Svoje novinky v tomto mesiaci hlásia Karen O (Crush Songs), Avi Buffalo (At Best Cuckold), Ryan Adams (Ryan Adams), Interpol (El Pintor), Alt-J (This Is All Yours), Mark Lanegan Band (Phantom Radio) alebo na Islande žijúca česká speváčka Markéta Irglová (Muna).
S novým albumom Lullaby and... The Ceaseless Roar sa pripomenie britský spevák Rober Plant, ktorý v súčasnosti hráva s kapelou Sensational Space Shifters. Začiatkom novembra sa vrátia Foo Fighters s unikátnym projektom Sonic Highways, v rámci ktorého nahrávali vo ôsmich rôznych nahrávacích štúdiách a tieto sessions zaznamenali na filmový pás. V tom istom čase vyjdú v rámci Bootleg Series legendárne nahrávky Boba Dylana s názvom The Complete Basement Tapes, svoje reedície pripravili aj Led Zeppelin, Oasis, Belle and Sebastian či Kate Bush.  

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite