Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Horúce. Mrazivé.

.róbert Csere .peter Bálik .časopis .šport

Také boli podľa oficiálneho sloganu zimné olympijské hry v Rusku, také chvíle zažívajú športovci aj na práve prebiehajúcej zimnej paralympiáde v Soči. A také sú aj aktuálne geopolitické hry v tejto časti sveta.

12. 2. 2014, korčuliarsky palác Ľadovec, Soči: Emotívna reakcia ruského krasokorčuliarskeho páru Tatiany Volosožarovej a Maxima Trankova krátko po tom, čo dokončili svoju jazdu. Už vtedy vedeli, že im zlatá medaila neunikne.
16. 2. 2014, Šajba Arena, Soči: Český hokejsta Jaromír hľadí do zeme po zbabranom zápase, kde jeho tím nestačil na amerického protivníka. Českým susedom sa však v Soči veľmi darilo, zo Soči si odniesli osem medailí a oslávili najlepší výsledok v histórii zimných hier. Jednu z nich, zlatú, vyhrala aj česká snowboardistka Eva Samková, ktorá na pretekoch zaujala aj tým, že počas jazdy si nad ústa namaľovala chlapské fúzy.
14. 2. 2014, korčuliarsky palác Ľadovec, Soči: 17-ročný filipínsky krasokorčuliar Michael Christian Martinez padá počas svojej jazdy na olympiáde v Soči, kde bol jediným predstaviteľom svojej krajiny na olympiáde a zároveň aj najmladším krasokorčuliarom na hrách.  Aby sa na nich mohol zúčastniť, musel založil dom svojej matky. Vo voľných jazdách mužov skončil na 19. mieste a od filipínskeho sponzora získal bonus vo výške 10-tisíc dolárov.
14. 2. 2014, sánkarske centrum Sanki, Soči: Ruská skeletonistka Oľga Potylicinová leží na svojich sánkach v cieli pretekov. Vie, že jej výkon na medailu stačiť nebude. Nakoniec skončila na piatom mieste, aj keď jej krajina získala v tomto športe bronzovú medailu v podaní Jeleny Nikitinovej.
13. 2. 2014, korčuliarsky palác Ľadovec, Soči: Organizátori sa pokúšajú vyhnúť čínskej rýchlokorčuliarke Fan Kche-sin počas semifinále v šortreku na 500 metrov, ktorá narazila do bočného mantinelu z mäkkého materiálu, aby pretekári neutrpeli žiadne zranenie. Fan Kche-sin bola rýchlejšia ako ruskí zriadenci. Počas závodu sa športovkyňa dostala na prvé miesto, no neudržala stabilitu a jej sny o finále v tejto disciplíne sa rozplynuli.
20. 2. 2014, ľadový palác Bolšoj, Soči: Najlepší hokej hrá Kanada, v mužskej aj ženskej verzii. Kanadské hokejstky sa radujú z víťazstva 3: 2 vo finále proti Američankám. Tie boli celý čas lepším tímom, ale šťastie nakoniec prialo Kanaďankám.
21.2 2014, ľadový palác Bolšoj, Soči: Zlato obhájili aj kanadskí hokejsti, ktorí v semifinále museli prejsť cez amerického konkurenta, ktorého nakoniec porazili tesne 1:0. Na fotografii sa naťahuje americký útočník Ryan Callahan s kanadským krídelníkom Chrisom Kunitzom.    
17. 2. 2014 korčuliarsky palác Ľadovec, Soči: Strieborný krasokorčuliarsky pár Tessa Virtue a Scott Moir sa objíma so zlatým americkým párom Meryl Davisovou a Charlie Whitom. Medzi nimi sa nachádza Marina Zujevová, ktorá trénuje obe dvojice. Davisová a White vybojovali pre USA v tancoch na ľade vôbec prvé olympijské víťazstvo v histórii.
9. 2. 2014, sánkarske centrum Sanki, Soči: Nemecký sánkar Felix Loch sa teší zo zlatej medaily, no jeho kolegovia bobisti vyšli po päťdesiatich rokoch úplne naprázdno. Nemecký bobista Manuel Machata, ktorý sa nekvalifikoval do Soči, požičal svoje nože ruskému pretekárovi Alexandrovi Zubkovovi, ktorý nakoniec získal dve zlaté medaily. Nemeckých funkcionárov to tak nahnevalo, že Machata dostal za „bratskú" pomoc jednoročný dištanc.
12. 2. 2014, lyžiarske stredisko Roza Chutor, Soči: Americká lyžiarka Stacey Cooková vyplazuje jazyk do televíznych kamier. Super-G bolo v Soči takmer likvidačným závodom. Cooková patrila k tretine pretekárok, ktorí nevideli cieľ závodu a na nebezpečnej trati predviedla veľmi škaredý pád.  
12. 2. 2014, lyžiarske stredisko Roza Chutor, Soči: Slovinka Tina Maze a Švajčiarka Dominique Gisin ležia na snehu po tom, čo získali zlatú medailu v zjazde žien. Prvýkrát v histórii olympijských hier sa stalo, že sa na prvé miesto postavili dvaja športovci naraz. Maze a Gisin namerali identický čas – 1:41:57.   
8. 2. 2014, lyžiarske stredisko Roza Chutor, Soči: Prvé dve miesta v ženskom akrobatickom lyžovaní si odniesli kanadské sestry Justine Dufour-Lapointe a Chloe Dufour-Lapointe. Na tretej priečke skončila Američanka Hannah Kearney. V tejto disciplíne štartovala aj tretia ich sestra Maxime, ktorá skončila pred bránami superfinále na 12. priečke.
10. 2. 2014, lyžiarske stredisko Roza Chutor, Soči: Americká lyžiarka Julia Mancuso sa teší z bronzovej medaily v ženskej super-kombinácii. Okrem nej má v zbierke ešte jednu zlatú a dve strieborné medaily z dvoch predošlých hier. Fanúšikovia a kolegovia ju prezývajú Super Jules. Po víťazstve v Turíne roku 2006 jeden zo svahov v kalifornskom Squaw Valley Ski Resort premenovali na Julia's Gold (Júliine zlato).
14. 2. 2014, lyžiarske stredisko Roza Chutor, Soči: Zlatý švajčiarsky medailista Sandro Viletta sa zabáva na kúsku bronzového Taliana Christofa Innerhofera, ktorý sa na tretie miesto stupňa víťazov v mužskej superkombinácii postavil hlavou dole. Innerhover si zo Soči ešte odniesol aj striebornú medailu v mužskom zjazde.
4. 2. 2014, lyžiarske stredisko Roza Chutor: Austrálčanka Nicole Parks nešťastne dopadla počas tréningu v akrobatickom lyžovaní pred začatím hier. Športovkyni sa nič vážne nestalo, ale v ostrej súťaži na medailu nedosiahla a skončila na zadných priečkach.  

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite