Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Hedviga asi pôjde pred súd Generálna prokuratúra po siedmich rokoch uzavrela vyšetrovanie kauzy Hedvigy Malinovej. V prípade bude zrejme podaná obžaloba. „Pani prokurátorka nám nepriamo povedala, že vec bude postúpená na súd,“ vyhlásil po preštudovaní spisu Malinovej advokát Roman Kvasnica. Malinová, ktorá sa sťahuje do Maďarska, sa na oboznamovaní s výsledkami vyšetrovania nezúčastnila.„Neunikám pred trestným konaním a prípadným súdnym procesom, chcem len ochrániť deti od policajného obťažovania.“

Kvasnica navrhuje doplniť vyšetrovanie o výsluch premiéra Roberta Fica či ministra školstva Dušana Čaploviča. Ten totiž v roku 2007 pre .týždeň povedal, že Malinová mohla byť zbitá, ale nie preto, že je Maďarka. Podľa Kvasnicu treba vypočuť aj ortopéda, ktorý v znaleckom dokazovaní nahradil Lekársku fakultu UK v Bratislave. Kvasnica tvrdí, že existuje aj rozpor medzi videonahrávkou z výsluchu Malinovej a obsahom zápisnice. Malinovej hrozí pre krivú výpoveď trest od jedného do piatich rokov väzenia.
.vag

Bardejovský šéf súdu Karol Krochta má dva problémy: vo výberovom konaní na nového sudcu v Bardejove vyhrala jeho sestra. A navyše Ústavný súd bude rozhodovať o tom, či vyhovie žiadosti Generálnej prokuratúry a vydá Krochtu na trestné stíhanie.
Bratislavský Volkswagen plánuje znížiť svojim zamestnancom mzdy a skrátiť osemhodinové zmeny. Dôvodom majú byť investície do zefektívnenia a modernizácie výrobných liniek.
Proti rozhodnutiu predsedu parlamentu obmedziť novinárom pohyb v parlamente protestovali SaS, NOVA aj poslanci OľaNO.
Senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici uznal zemplínskeho veľkopodnikateľa Mikuláša Varehu z Veľkej Tŕne za vinného z trestných činov skrátenia dane a poistného a neodvedenia dane z pridanej hodnoty vo veľkom rozsahu za fiktívne obchody s euroočkami a lykožrútmi. Uložil mu trest odňatia slobody 11 rokov a peňažný trest 100-tisíc eur. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Osobnosť: Dominika Cibulková/
V semifinále Australian Open porazila Poľku Agnieszku Radwanskú a ako prvá Slovenka sa dostala do finále dvojhry grandslamového turnaja. Jej súperkou vo finále, ktoré sa hralo až po našej uzávierke, bola čínska tenistka Na Li.

Antiosobnosť: Pavol Paška/
Kancelária šéfa parlamentu skomplikovala prácu novinárov v bude najvyššieho zákonodarného zboru. Po novom nebudú môcť fotografovať ani nakrúcať osobné dokumenty na stoloch poslancov a na zasadnutie parlamentných výborov ich bude musieť odprevadiť ochranka.

Citát/
Dominika Cibulková:  „Som agresívna, plná energie, a keď to ide, tak valcujem.“

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite