Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prosím vás, predplaťte si .týždeň

.štefan Hríb .časopis .editorial

Vážení čitatelia, tento časopis začína desiaty rok svojej existencie. V podmienkach malého trhu je to trochu zázrak, a aby pokračoval a rozvíjal sa, potrebujeme od vás práve teraz pomoc.

Nič dôležité neexistuje automaticky. Slobodu si musíme stále znovu vybojúvať, kultúru aktívne pestovať, a kríza okrem iného ukazuje, že ani ekonomiku nie je možné prestať reformovať. Napokon, aj naše osobné vzťahy treba vždy nanovo pestovať, inak chradnú a rozpadávajú sa. A ja na konci prvej dekády existencie .týždňa viem, že to isté platí pre tento časopis.
Vždy, keď vyjde nové číslo .týždňa, uvedomujem si, čo všetko bolo nevyhnutnou podmienkou, aby sa tak stalo. A nehovorím teraz o obsahu a jeho forme, to je naša práca, zodpovednosť a voľba. Hovorím skôr o vlastníkoch, ktorí museli nad svoje iné záujmy postaviť nezávislosť .týždňa, hovorím o firmách, ktoré musia považovať .týždeň za hodný svojej inzercie, a hovorím najmä o vás, našich čitateľoch, pretože vy ste základnou podmienkou celého tohto snaženia.
S radosťou konštatujem, že z hľadiska vlastníkov je naša situácia ideálna. Napriek globalizácii a trendu koncentrácie médií v rukách nadnárodných domov alebo domácich oligarchov sme si zachovali jednoduchú vlastnícku štruktúru. .týždeň a jeho vydavateľstvo má iba troch vlastníkov: Romana Kvasnicu, Štefana Meszlényiho a mňa. Som zástanca voľného trhu a zahraničných investícií, ale domácu vlastnícku štruktúru .týždňa považujem za absolútne plus pre slobodu nášho písania.
Z hľadiska inzercie je však naša situácia daná pretrvávajúcou krízou. Firmy jednoducho menej inzerujú, navyše tlačeným médiám vyrástla internetová konkurencia. Niečo teraz na seba prezradím: už päť rokov sa tomuto problému venujem viac než obsahu. Je to náročné, často pokorujúce, ale prežili sme a dnes už prichádzame aj s novými projektmi. Tu musím povedať, že sa to podarilo aj vďaka skromnosti celej redakcie a vydavateľstva. A teraz to najdôležitejšie: aby sme mohli pokračovať v rozvoji, aby sme prinášali nové odhalenia a boli odolní voči následným nespravodlivým súdom, aby vám .týždeň naďalej prinášal kvalitu, za ktorú získava domáce aj medzinárodné ocenenia (najnovšie sú to tri ceny v prestížnej súťaži European Newspaper Awards), aby sme mohli pokračovať vo vydávaní kvalitných kníh a rozvoji našej internetovej stránky, potrebujeme, aby ste si nás predplatili. Bez toho nenaplníme potenciál, ktorý v .týždni za deväť rokov vznikol.
Vážime si, že si nás kupujete v stánku, ale teraz je pre nás kľúčové, aby ste sa v čo najväčšom počte stali našimi predplatiteľmi. Je to obojstranne výhodná ponuka: Nám sa bude ľahšie dýchať, vy ušetríte za rok viac než 20 eur. Navyše každý z vás, kto si odteraz až do konca januára predplatí .týždeň na rok, dostane v cene aj knihu rozhovorov Medzi nebom a peklom s vlastnoručným podpisom Róberta Bezáka.
.týždeň nie je samozrejmosť. Preto vás prosím, aby ste sa stali našimi predplatiteľmi.

Predplatné si možno objednať elektronicky na predplatne.tyzden.sk, alebo prostredníctvom mailu vallova@tyzden.com, predplatne@tyzden.com alebo predplatne@petitpress.sk
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite