Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prosím vás, predplaťte si .týždeň

.štefan Hríb .časopis .editorial

Vážení čitatelia, tento časopis začína desiaty rok svojej existencie. V podmienkach malého trhu je to trochu zázrak, a aby pokračoval a rozvíjal sa, potrebujeme od vás práve teraz pomoc.

Nič dôležité neexistuje automaticky. Slobodu si musíme stále znovu vybojúvať, kultúru aktívne pestovať, a kríza okrem iného ukazuje, že ani ekonomiku nie je možné prestať reformovať. Napokon, aj naše osobné vzťahy treba vždy nanovo pestovať, inak chradnú a rozpadávajú sa. A ja na konci prvej dekády existencie .týždňa viem, že to isté platí pre tento časopis.
Vždy, keď vyjde nové číslo .týždňa, uvedomujem si, čo všetko bolo nevyhnutnou podmienkou, aby sa tak stalo. A nehovorím teraz o obsahu a jeho forme, to je naša práca, zodpovednosť a voľba. Hovorím skôr o vlastníkoch, ktorí museli nad svoje iné záujmy postaviť nezávislosť .týždňa, hovorím o firmách, ktoré musia považovať .týždeň za hodný svojej inzercie, a hovorím najmä o vás, našich čitateľoch, pretože vy ste základnou podmienkou celého tohto snaženia.
S radosťou konštatujem, že z hľadiska vlastníkov je naša situácia ideálna. Napriek globalizácii a trendu koncentrácie médií v rukách nadnárodných domov alebo domácich oligarchov sme si zachovali jednoduchú vlastnícku štruktúru. .týždeň a jeho vydavateľstvo má iba troch vlastníkov: Romana Kvasnicu, Štefana Meszlényiho a mňa. Som zástanca voľného trhu a zahraničných investícií, ale domácu vlastnícku štruktúru .týždňa považujem za absolútne plus pre slobodu nášho písania.
Z hľadiska inzercie je však naša situácia daná pretrvávajúcou krízou. Firmy jednoducho menej inzerujú, navyše tlačeným médiám vyrástla internetová konkurencia. Niečo teraz na seba prezradím: už päť rokov sa tomuto problému venujem viac než obsahu. Je to náročné, často pokorujúce, ale prežili sme a dnes už prichádzame aj s novými projektmi. Tu musím povedať, že sa to podarilo aj vďaka skromnosti celej redakcie a vydavateľstva. A teraz to najdôležitejšie: aby sme mohli pokračovať v rozvoji, aby sme prinášali nové odhalenia a boli odolní voči následným nespravodlivým súdom, aby vám .týždeň naďalej prinášal kvalitu, za ktorú získava domáce aj medzinárodné ocenenia (najnovšie sú to tri ceny v prestížnej súťaži European Newspaper Awards), aby sme mohli pokračovať vo vydávaní kvalitných kníh a rozvoji našej internetovej stránky, potrebujeme, aby ste si nás predplatili. Bez toho nenaplníme potenciál, ktorý v .týždni za deväť rokov vznikol.
Vážime si, že si nás kupujete v stánku, ale teraz je pre nás kľúčové, aby ste sa v čo najväčšom počte stali našimi predplatiteľmi. Je to obojstranne výhodná ponuka: Nám sa bude ľahšie dýchať, vy ušetríte za rok viac než 20 eur. Navyše každý z vás, kto si odteraz až do konca januára predplatí .týždeň na rok, dostane v cene aj knihu rozhovorov Medzi nebom a peklom s vlastnoručným podpisom Róberta Bezáka.
.týždeň nie je samozrejmosť. Preto vás prosím, aby ste sa stali našimi predplatiteľmi.

Predplatné si možno objednať elektronicky na predplatne.tyzden.sk, alebo prostredníctvom mailu vallova@tyzden.com, predplatne@tyzden.com alebo predplatne@petitpress.sk
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite