Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner, vyhrážanie sa vraždou a .týždeň

.štefan Hríb .časopis .editorial

Roman Kvasnica nie je iba spoluvlastník tohto časopisu, ale aj môj osobný priateľ. Preto nasledujúce riadky budú osobné. Inak sa v tejto situácii nedá, ale ani nemá.

Keď som si prečítal, že podľa výpovede ľudí z OTP banky im Marián Kočner povedal, že Roman Kvasnica je „arogantný hajzel“, ktorý ide proti Trnkovi a ktorému nechá „prejsť guľku hlavou“, zľakol som sa. Nie mafiána ani tej strašnej vyhrážky, ale stavu, v ktorom opäť sme. Lebo, ak sa Kočner neobáva cudzím ľuďom hovoriť o svojom vplyve až po úroveň vraždy, a on sa zjavne neobáva, hovorí to viac o dnešnom Slovensku, než o mentálnom svete onoho pána.
To garde je hrozné – advokát, ktorý pred mečiarovcami pomohol zachrániť piešťanské kúpele aj VSŽ, a pred neprávosťou pomáha Hedvige Malinovej, je označený za „arogantného hajzla“ a posielaný na smrť. A posiela ho tam človek, ktorý je v každom spore za posledné desaťročie na jeho temnej strane, kupčí s vplyvom na prokuratúre a brutálne zobchoduje každú slabosť a tieň.
Viem, že tento pán bol za Romanom Kvasnicom pred časom s ponukou, aby sa Hedviga Malinová aspoň čiastočne priznala a za to dostane od prokuratúry beztrestnosť. To je také šialené, a natoľko to obnažuje organizovaný zločin vo vedení prokuratúry, že by to stačilo na stanné právo v tejto organizácii. Ale tu neprišiel ani len pokus o nápravu, naopak, prišiel návrh Janiša z SDKÚ na opätovné zvolenie Dobroslava Trnku, jeho plná podpora od Smeru, a potom pád vlády najmä na tejto kauze.
Čo to všetko hovorí? To, že ľudia ako Kočner a jeho dobrotromf na prokuratúre sú tu silnejší, než politické strany, a dokonca aj ako voľby. Sú silní až tak, že bez obáv bľabocú o „pregrciavaní“, nehanebne vypaľujú médiá za vlastné hriechy v Bonanne, menia vlády a najnovšie posielajú odporcov na smrť. Aký je toto štát?
Roman, mrzí a štve ma, čím si tu za posledné roky prechádzaš. Ale je mi absolútnou cťou byť v spore s týmito hajzlami blízko teba.

Domáce aj svetové ocenenia .týždňa/
Po ocenení v súťaži Picture of the Year International spred dvoch týždňov s radosťou oznamujem, že týždeň dosiahol v ďalšej medzinárodnej súťaži mimoriadny úspech.
Porota súťaže Best of Photojournalism udelila z 37 cien spolu až 11 nášmu časopisu, čím sme sa stali najúspešnejším médiom celej súťaže. Za nami skončil Newsweek s ôsmimi oceneniami, Seattle Times so šiestimi a Russkij reporter s piatimi. V kategórii Obrazový editor roka získal náš kreatívny riaditeľ Róbert Csere po víťazstvách v roku 2009, 2010 a 2012 opäť skvelé druhé miesto.
Najúspešnejším printovým médiom sme sa stali aj v domácej súťaži Novinárska cena za rok 2012, kde naši redaktori získali tri hlavné ceny – Andrej Bán za najlepšiu reportáž, Martin Hanus a Jozef Majchrák za najlepší analyticko-investigatívny príspevok a Eva Čobejová, Martin Hanus, Lukáš Krivošík a Jozef Majchrák Cenu otvorenej spoločnosti za spracovanie témy Rómske deti.
Klobúk dolu, kolegovia.


Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite