Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo budem robiť...

.peter Bálik .časopis .kultúra

Tento týždeň si napravím pokazenú chuť z minuloročnej Pohody! Írski Villagers boli práve uprostred koncertu na minuloročnej Pohode, ja hneď pod pódiom, medzi -násťročnými fanúšičkami a predomnou sa odohrával môj najväčší festivalový zážitok. Keď vtom začal pofukovať silný vietor a nebo za pódiom úplne sčernalo. V jednom momente vybehol na pódium môj kolega a šéf tejto scény Ďuro Kušnierik a uprostred jednej z nových pesničiek skupiny koncert zrušil. Mal som ho chuť zabiť, ale nedalo sa inak.

Krátko po tom sa z neba spustil hustý dážď. Teraz si to však pekne vynahradím. Tento týždeň idem do Viedne po  nový album Villagers  Awayland. Mám ho objednaný na vinyle a už sa teším a verím, že ho zoderiem tak ako ich debutový Beckoming A Jackal.
Minulý týždeň ma veľmi prekvapila jedna pesnička od speváka, o ktorom sa hovorilo, že už nikdy nezloží žiadnu novú skladbu. David Bowie je späť. Jeho nová pesnička sa volá Where Are We Now a v marci vychádza aj jeho nový album, ktorý sa volá The Next Day. Nikdy som nebol jeho veľkým fanúšikom, ale treba uznať, že má pesničky, ktoré  majú svoju krásu. Where Are We Now je strelou do stredu srdca, doteraz som si ju pustil najmenej 20-krát. A pozornejší poslucháč si môže všimnúť, že má blízko k zvuku albumu Do tla od Deža Ursinyho.
Veľmi sa teším na nový film Zuzy Piussi Krehká identita, o ktorom naša kolegyňa Zuza Mojžišová píše v tomto čísle na inej strane. A určite si nenechám ujsť americký biják The Master od režiséra P. T. Andersona, ktorého predchádzajúci film There Will Be Blood (Čierna krv) som zhltol ako ryba háčik s červíkom. Okrem toho odporúčam snímku Lincoln, kde amerického prezidenta stvárnil Daniel Day Lewis. Asi neexistuje na svete lepší herec ako on.

Autor rád píše o hudbe a ešte radšej ju hrá. Zbiera platne. Má rád nekonečné debaty o futbale. Okrem toho má ORL (obe ruky ľavé) a HD (hlavu dutú).
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite