Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ľudia od budúcej vlády očakávajú reformu zdravotníctva, ukazuje prieskum

.tasr .zdravotníctvo

Myslí si to až 93,8 percenta opýtaných v sociologickom prieskume, ktorý vykonala agentúra AKO pre TV JOJ 24.

Ľudia od budúcej vlády očakávajú reformu zdravotníctva, ukazuje prieskum SITA/Jana Birošová

budúca vláda, ktorá vzíde zo septembrových parlamentných volieb, by mala pristúpiť k reforme zdravotníctva. Myslí si to až 93,8 percenta opýtaných v sociologickom prieskume, ktorý vykonala agentúra AKO pre TV JOJ 24. Len 2,9 percenta ľudí si myslí, že by nová vláda zdravotníctvo reformovať nemala. Vláda by mala uskutočniť reformu zdravotníctva najmä podľa ľudí vo veku od 18 do 33 rokov a od 34 rokov do 49 rokov. Vyjadrili sa tak najmä ľudia s trvalým bydliskom v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom a Trenčianskom kraji.

Reformu zdravotníctva požadujú najmä voliči Progresívneho Slovenska, strán Sloboda a Solidarita, Republika, Kresťanskodemokratického hnutia, Slovenskej národnej strany, hnutia Sme rodina a koalície OĽANO a priatelia. Z hľadiska národnostného zloženia si žiada reformovať zdravotníctvo 94 percent respondentov slovenskej národnosti, 95 percent opýtaných maďarskej národnosti a 93 percent ľudí inej národnosti.

Prieskum vykonala agentúra AKO na reprezentatívnej vzorke 1 000 respondentov v období od 7. augusta do 14. augusta tohto roka.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite