Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér chce do konca augusta na vláde prijať opatrenia k pediatrom

.tasr .zdravotníctvo

Premiér podotkol, že vysoký vek polovice pediatrov nie je novinkou a vec treba riešiť systémovo.

Premiér chce do konca augusta na vláde prijať opatrenia k pediatrom SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

do konca augusta by mala vláda schváliť súbor opatrení v súvislosti s výpoveďami pediatrov z ambulantných pohotovostných služieb. Návrhy riešení by mal priniesť aj budúcotýždňový odborný okrúhly stôl. Premiér Ľudovít Ódor to uviedol v relácii RTVS Sobotné dialógy. Zdôraznil, že starostlivosť je zabezpečená.

„Chceme trošku pomôcť ambulantným lekárom a chceme pomáhať komplexnejšie aj nemocničným lekárom,“ skonštatoval premiér. Na okrúhlom stole by sa mohlo hovoriť napríklad o návrhu nemocníc na zvýšenie niektorých poplatkov, aby sa zabránilo zneužívaniu systému, rovnako má byť témou vylepšenie vzdelávacích procesov. 

Premiér podotkol, že vysoký vek polovice pediatrov nie je novinkou a vec treba riešiť systémovo. Diskusia podľa neho nie je o návrhu na skrátenie pohotovosti pre ambulantných lekárov, ale aj o možnostiach zatraktívniť povolanie pre mladých ľudí, riešení záťaže, ktorá môže vzniknúť v nemocniciach či odbremenení lekárov od byrokracie. Hovorí sa aj o téme aplikácie, ktorá by pomohla určiť, či je potrebné ísť na urgent. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite