Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Martinskú nemocnicu dokončia z eurofondov a štátneho rozpočtu

.tasr .zdravotníctvo

Nová nemocnica v Martine má mať vlastnú ambulantnú, diagnostickú a terapeutickú časť.

Martinskú nemocnicu dokončia z eurofondov a štátneho rozpočtu wikpedia

budúcu nemocnicu v Martine dokončia z peňazí z eurofondov a zo zdrojov štátneho rozpočtu. Hrubú stavbu pokryjú z plánu obnovy, dodať ju treba záväzne v roku 2026. Na brífingu v Martine to vo štvrtok oznámil premiér Ľudovít Ódor.

„Ani zďaleka ešte nemôžeme hovoriť o tom, že tento boj sme vyhrali. Platí to nielen v Martine, ale aj v Banskej Bystrici. Momentálne si nemôžeme dovoliť zlyhať, peniaze sú, projekty sú pripravené. Dôležité je, aby sme sa do realizácie projektov pustili s plným nasadením, “ uviedol predseda vlády.

Podotkol, že by bolo nezodpovedné stavať sa k projektu tak, že„ urobia nejaký ďalší skelet.“ Preto finalizáciu nemocnice zabezpečia z ďalších zdrojov.

Nová nemocnica v Martine má mať vlastnú ambulantnú, diagnostickú a terapeutickú časť i samostatný trakt pre detskú medicínu a urgentný príjem s traumacentrom prispôsobeným na zmiešanú prevádzku detí a dospelých. Vzniknúť má 660 lôžok. Verejné obstarávanie na stavbu novej nemocnice je potrebné uzatvoriť v budúcom roku.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite