Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prezidentka akceptovala Lengvarského žiadosť o odchod

.tasr .zdravotníctvo

Lengvarský nebude podľa vlastných slov pracovať pod tlakom v prostredí, ktoré je škodlivé, plné politickej korupcie a neskúsenosti.

Prezidentka akceptovala Lengvarského žiadosť o odchod SITA/Diana Černáková

prezidentka SR Zuzana Čaputová akceptovala žiadosť dočasne povereného ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) o odchod z čela rezortu. Uviedol to po ich spoločnom rokovaní. Nebude podľa vlastných slov pracovať pod tlakom v prostredí, ktoré je škodlivé, plné politickej korupcie a neskúsenosti.

„Prežil som toho veľa, ale v tomto nastavení, keď je dehonestovaná práca mojich kolegov, napriek tomu, že v pláne obnovy je naše ministerstvo premiantom, keďže vedie v počte uzatvorených a vyhlásených výziev, a napriek tomu, že sa do zdravotníctva podarilo dostať o miliardu eur navyše, nebudem ďalej pracovať pod tlakom v takomto prostredí, ktoré je v súčasnosti škodlivé, plné politickej korupcie a politickej neskúseností,“ skonštatoval.

Poukázal, že do rezortu nastúpil na vrchole pandémie. „Ustáli sme očkovanie, testovanie, reformu nemocničnej a ambulantnej sféry. Prijali sme množstvo efektívnych noviel zákonov, zvládli sme úplne zbytočný štrajk lekárov, ktorý svojou politikou spôsobil bývalý minister financií a úrad vlády,“ dodal.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite