Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lengvarský požiadal nemocnice o preplánovanie plánovanej starostlivosti

.tasr .zdravotníctvo

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) poslal riaditeľom nemocníc list, v ktorom im odporúča zvážiť všetky potrebné kroky na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti od 1. decembra.

Lengvarský požiadal nemocnice o preplánovanie plánovanej starostlivosti SITA/Milo Fabian

na zabezpečenie lôžok ich žiada o preplánovanie pacientov objednaných na plánovanú zdravotnú starostlivosť. List má TASR k dispozícii. 

Minister chce, aby nemocnice pokračovali v poskytovaní zdravotnej starostlivosti pri liečbe onkologických pacientov, ako aj pri pacientoch, ktorým sa poskytuje dialyzačná alebo biologická liečba. 

Požiadal tiež o vyčlenenie a zabezpečenie maximálnej kapacity lôžok pre neodkladnú zdravotnú starostlivosť, ktoré budú sledované prostredníctvom aplikácie e-Lôžko ako počas pandémie ochorenia COVID-19.

„Verím, že spojením síl všetkých poskytovateľov zdravotnej starostlivosti prevádzkujúcich ústavné zdravotnícke zariadenia v rámci jednotlivých krajov zabezpečíme neodkladnú zdravotnú starostlivosť pre pacientov, ktorí ju budú vyžadovať,“ uviedol Lengvarský.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite