Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Agel kupuje 5 zdravotníckych zariadení z portfólia Penty

.šimon Jeseňák .zdravotníctvo

Investičná skupina Penta sa rozhodla odpredať časť svojho portfólia inému súkromnému vlastníkovi, spoločnosti Agel. Ide o jednu z najväčších transakcií a zmenu vlastníctva nemocníc a polikliník za niekoľko rokov. Táto transakcia má potenciál rozvíriť stojaté vody pri vlastníctve nemocníc na Slovensku. Doteraz skupina Penta skôr expandovala a svoje portfólio nemocníc a polikliník rozširovala.

Agel kupuje 5 zdravotníckych zariadení z portfólia Penty facebook/procare Mammacentrum sv. Agáty v Banskej Bystrici

tieto zariadenia sa nachádzajú na strednom Slovensku, ide o nemocnice Sveta Zdravia v Banskej Štiavnici, Žiari nad Hronom, Mammacentrum sv. Agáty v Banskej Bystrici a polikliniky ProCare v Žiari nad Hronom a vo Zvolene. 

Dôvodom predaja časti zdravotníckeho portfólia je podľa hovorkyne Penty Lenky Vargovej fakt, že „po treťom roku pandémie covid-19 slovenské zdravotníctvo prechádza obdobím zmien, ktoré sa primárne týkajú schválenej reformy siete nemocníc a ambulantného sektora. Už dnes je jasné, že z pohľadu dlhodobej perspektívy bude poskytovanie kvalitnej zdravotnej starostlivosti veľmi závislé na regionálnej koncentrácii a komplexnosti“. Spoločnosti Agel týmto krokom posilní svoj zdravotnícky klaster na strednom Slovensku. Spoločnosť Agel už dnes prevádzkuje nemocnice vo Zvolene, Leviciach a Krupine. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite