Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

WHO je znepokojená nárastom počtu prípadov covidu vo svete

.tasr .zdravotníctvo

Podiel zaočkovaných ľudí proti covidu vo vysoko rizikových skupinách je podľa WHO v Amerike a Európe znepokojujúco nízky.

WHO je znepokojená nárastom počtu prípadov covidu vo svete SITA/Melissa Phillip/Houston Chronicle via AP

svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyjadrila pred blížiacou sa zimou znepokojenie nad nárastom počtu nových prípadov nákazy koronavírusom vo viacerých krajinách. TASR o tom informuje na základe stredajšej správy agentúry DPA.

V krajinách, ktoré WHO nahlásili novonakazených, sa zvýšil počet hospitalizovaných s ochorením covid-19 na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS). V stredu na to upozornil v Ženeve generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus, pričom nie všetky krajiny nové prípady nahlasujú.

Podiel zaočkovaných ľudí proti covidu vo vysoko rizikových skupinách je podľa WHO v Amerike a Európe znepokojujúco nízky. „covid-19 síce nepredstavuje takú akútnu krízu ako pred dvoma rokmi, ale to neznamená, že môžeme túto chorobu ignorovať,“ dodal.

Technická riaditeľka WHO pre covid-19 Maria Van Kerkhoveová pripomenula, že podľa doterajších štúdií v súčasnosti šíriace sa varianty vírusu nespôsobujú závažnejší priebeh ochorenia. Vlády by podľa nej mali pokračovali v testovaní, aby bolo možné ich šírenie sledovať.

Zdôraznila, že známe ochranné opatrenia proti infekcii sú stále účinné a mali by sa používať vrátane vetrania, dezinfekcie rúk, nosenia rúšok v preplnených miestnostiach a očkovania.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite