Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Termín zrušenia mimoriadnej situácie v súvislosti s covid-19 je už známy

.sita .zdravotníctvo

Predseda vlády Ódor uviedol, že zrušenie mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením covid-19 a prílevom utečencov z dôvodu vojny na Ukrajine nie je také jednoduché.

Termín zrušenia mimoriadnej situácie v súvislosti s covid-19 je už známy SITA/AP Photo/Rogelio V. Solis

mimoriadna situácia v súvislosti s covid-19 by sa mala na Slovensku už čoskoro skončiť. Predseda vlády Ľudovít Ódor predložil na Úrad vlády SR návrh uznesenia, aby sa mimoriadna situácia v súvislosti s covid-19 na Slovensku zrušila 15. septembra k 6:00. Členovia vlády majú do 30. novembra tohto roka vyhodnotiť prijaté opatrenia na riešenie krízovej situácie vo svojej pôsobnosti zamerané na zamedzenie ohrozenia života, zdravia, majetku, zmiernenie následkov mimoriadnej udalosti a minimalizovanie škôd..

„Po vyhlásení mimoriadnej situácie uznesením vlády SR z 11. marca 2020 boli vytvorené podmienky na prijatie opatrení na zamedzenie a zmiernenie následkov mimoriadnej udalosti v súvislosti s ohrozením verejného zdravia z dôvodu ochorenia covid-19 spôsobeným korona vírusom SARS-CoV-2 a toho času pominuli dôvody na ďalšie trvanie mimoriadnej situácie," uvádza sa v predkladacej správe k návrhu vládneho uznesenia.

Predseda vlády Ľudovít Ódor začiatkom augusta uviedol, že zrušenie mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením covid-19 a prílevom utečencov z dôvodu vojny na Ukrajine nie je také jednoduché, ako sa zdalo. Poskytovanie viacerých sociálnych dávok a pomoci, aj odklad úverových splátok sa totiž viažu na vyhlásenie mimoriadnej situácie. „Myslel som si, že to zrušíme veľmi rýchlo, ale ak chceme pokračovať v istých typoch pomoci, tak by sme to nemali zrušiť okamžite," povedal Ódor. Ak by však podľa neho takéto legislatívne prekážky neexistovali, mimoriadnu situáciiu by zrušil okamžite.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite