Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vo filme: Romantický Maštalír, drsný Statham aj zmutované korytnačky

.rado Macko .juraj Malíček .martin Papšo .video

Strácate sa v ponuke filmových noviniek? Tu ste na správnom mieste! Stačí si pozrieť novú epizódu našej relácie a hneď budete v obraze. Tento týždeň je ponuka obrazu obzvlášť bohatá.

Tomáš Maštalír sa rozvedie a zaľúbi. Drsoň Jasoň Statham bude už druhýkrát loviť žralokov, ktorí zrejme vyrastali pri jadrovej elektrárni v Springfielde. Zmutované sú aj známe korytnačky, ktoré žijú v kanáloch a bojujú proti zlu. A netreba zabúdať na zrejme to najlepšie z ponuky tohto týždňa: dánska komédia a austrálsky horor. Odborný patronát nad reláciou prevzali ako vždy naši odborníci Mgr. Juraj Malíček PhD. a Ing. Martin Papšo.

VOLUME 1 (premiéry 3. augusta)

Nikdy nehovor nikdy (réžia: Braňo Mišík)

Nemýliť s Bondom. Toto je romantická komédia s Maštalírom (ale Bonda by pokojne mohol hrať).

Peter a Naďa do seba náhodou narazia autom a neskôr do seba náhodne „narážajú“ aj pri iných príležitostiach. Obaja sa rozvádzajú a to je ideálna príležitosť na romantickú komédiu.

Otcovia a matky (Fædre og mødre, réžia: Paprika Steen)

Nemýliť s Otcovia a dcéry (Russel Crowe)

Dánska komédia o manželskom páre, ktorý sa snaží stať sa súčasťou rodičovskej skupiny v novej škole ich 12-ročnej dcéry. Počas obľúbeného školského kempovania sa musia rýchlo zorientovať v hierarchii a rivalite ostatných rodičov. Čo všetko budú ochotní urobiť pre svoje dieťa?

Severská komédia takmer nikdy nie je len komédia. Vždy je tam nejaký prívlastok – trpká, smutná, čierna atď. Ťažko nájsť niečo ako dánsky Ace Ventura alebo Kameňák. Asi to tiež točia, len sa to k nám moc nedostáva.

Hovor so mnou! (Talk to me, réžia: Danny Philippou, Michael Philippou)

Nepomýliť s Almódovarom (Hovor s ňou). Toto je nezávislý austrálsky horor.

Skupina priateľov narazí na záhadnú mumifikovanú ruku, ktorou sa dá spojiť so svetom duchov, ak sa uchopí a trikrát sa povie „hovor so mnou“. Je to veľká atrakcia večierkov a sociálnych sieti, až sa jedného dňa stane niečo desivé. Podáš prst a zoberú ti celú ruku...

Meg 2: Návrat do hlbín (Meg 2: The Trench, réžia: Ben Wheatley)

Drsoň Jasoň Stathan loví prežratých žralokov a tí lovia menej šikovných neborákov. Do zľahka komediálnej roviny posunuté Čeľuste.. prípadne možno Piraňa.. len oveľa menej krvi (PG-13). Mohlo by to byť zábavné svojou priznanou hlúposťou a mrkaním na diváka.

Ninja korytnačky: Mutantský chaos (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem, réžia: Jeff Rowe, Kyler Spears)

Animované korytnačky, ktoré majú radi pizzu, dostali talianske mená a chránia nič netušiacich obyvateľov New Yorku pred rôznymi hrozbami (často z iných dimenzii).

Pôvodných hlasy si kvôli dabingu asi neužijeme – Paul Rudd, Seth Rogen, Jackie Chan.. Ale ten druhý sa podieľal na scenári, takže to bude viac komediálne. Tak podvratne. Ale nebude to úplne jeho typická komédia (dokonca PG). Animácia pripomínajúca Spidermana.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.rado Macko .juraj Malíček .martin Papšo .video
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite