Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.blížni Michala Oláha: Duchovná služba v ukrajinských zákopoch

.michal Oláh .video

Žeňa je mesiánsky žid, ktorý uveril v Ježiša v osemnástich rokoch a odvtedy je členom židovskej kresťanskej komunity (obshchina). Pochádza z mesta Vinica, ale aktuálne je člen komunity v Kyjeve, kde je aj najväčšia komunita mesiánskych židov na svete.

od začiatku vojny sa najskôr zaoberal čisto dobrovoľníctvom, neskôr sa spolu so spoločenstvom rozhodol pomáhať aj duchovne. Bol prijatý ako člen spolku vojenských kaplánov, stal sa súčasťou asi tisícky duchovných, ktorí pomáhajú ukrajinským vojakom a obetiam ruskej invázie. Pôsobí priamo vo frontovej línii. Postupom času prešiel viacero oblastí bojov, momentálne má na starosti jeden batalión, ktorý počíta do dvetisíc ľudí a s niektorými jednotkami postupuje priamo do bojových oblastí. Na front jazdí zhruba každé tri týždne a strávi s vojakmi týždeň. V týchto dňoch pôsobí najčastejšie medzi ukrajinskými jednotkami zapojenými do protiofenzívy, odkiaľ sa vrátil pred niekoľkými dňami a navštívil Slovensko, ktoré ho z veľkej časti v jeho misii podporuje. O svojej misii sa bude rozprávať s redaktorom .týždňa Michalom Oláhom.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.michal Oláh .video
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite