Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.blížni Michala Oláha: Zloba zlobu nerieši. Prečo sa nemáme na Slovensku radi

.michal Oláh .video

Prečo nevieme spolu kultúrne komunikovať citlivé témy, ako napríklad sexuálnu orientáciu, náboženstvo, iný pohľad na život? Z akých dôvodov sa pre opačný názor napr. na očkovanie alebo vojnu na Ukrajine dokážeme vyhrážať iným ľuďom smrťou? Počuť na Slovensku naozaj viac zlo ako dobro?

Kto dal niektorým ľuďom sebavedomie myslieť si, že iba ich názor je ten správny a smerodajný? Ako dospieť k pravde v spoločenskom konsenze, existuje vôbec v kultúrnych a etických otázkach niečo ako univerzálna pravda? A prečo nechceme prijať pravdu, aj keď ju máme pred očami? Stali sme sa vďaka „dobrým časom“ slabochmi? Diskusia so známym hercom, herečkou a influencerkou, partnerom prezidentky Zuzany Čaputovej a prezidentkou komory psychológov o hejte, neschopnosti komunikovať, počúvať sa a osobnej skúsenosti so zosmiešňovaním, ponižovaním, urážaním a nepochopením vo verejnom priestore nielen pred blížiacimi sa voľbami. 

Hostia

  • Juraj Rizman, Post Bellum, partner prezidentky Zuzany Čaputovej 
  • Marcel Nemec, herec
  • Zuzana Vačková, herečka vyhlásená časopisom Forbers ako jednou z top influencerov Slovenska 
  • Eva Klimová, prezidentka Slovenskej komory psychológov

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.michal Oláh .video
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite