Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Orion je bezpečne späť na Zemi

.juraj Petrovič .nasa .veda

Po 25 dňoch letu a oblete Mesiaca sa modul pre posádku Orion oddelil od servisného modulu a po prelete atmosférou rýchlosťou približne 40 tisíc kilometrov za hodinu pristál v Tichom oceáne.

Orion je bezpečne späť na Zemi NASA Orion na hladine Tichého oceánu po pristátí. Červené balóny slúžia na prevrátenie kabíny lode do správnej polohy, pokiaľ by sa po dopade prevrátila dolu hlavou.

vesmírna loď Orion bola bezpečne presunutá na nákladovú palubu lode USS Portland. Loď začala svoju cestu späť na americkú námornú základňu v San Diegu, kde inžinieri vyložia Orion z lode v rámci prípravy na prepravu späť do Kennedyho vesmírneho strediska na Floride na analýzu po skončení letu.

Po úspešnom pristátí Orionu v Tichom oceáne západne od Baja California 11. decembra o 9:40 miestneho času, strávili letoví kontrolóri v riadiacom stredisku v Johnsonovom vesmírnom stredisku NASA v Houstone asi dve hodiny testovaním na otvorenej vode, aby získali ďalšie údaje o kozmickej lodi, vrátane jej tepelných vlastností po tom, čo vydržala spaľujúce teplo pri opätovnom vstupe cez zemskú atmosféru.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite