Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ivermektín po tlaku anesteziológov minister Krajčí schválil. Nie je to však zázračný liek, upozorňujú odborníci

.eugen Korda .témy

Pandémia koronavírusu covid-19 spôsobila nielen expresný vývoj vakcín, ale aj horúčkovité hľadanie lieku. Ten sa zatiaľ nenašiel a nikto nevie, či sa nejaký veľmi dobre fungujúci a spoľahlivý preparát podarí nájsť zajtra, o rok alebo sa to nepodarí nikdy.

Ivermektín po tlaku anesteziológov minister Krajčí schválil. Nie je to však zázračný liek, upozorňujú odborníci Boris Németh 13. januára 2021 Čadca: Antiparazitikum Ivermektin – zázračný liek ktorý ukončí pandémiu alebo neregistrovaný liek, ktorého účinnosť štúdie doteraz dostatočne nepotvrdili?

do nemocníc na Slovensku (aj inde) prichádza čoraz viac pacientov v ťažkých stavoch. Tie sú často spôsobené tým, že im nebola poskytnutá adekvátna a hlavne účinná liečba v čase, keď sa rýchly nástup zhoršovania zdravotného stavu dal ešte zastaviť či aspoň spomaliť. Ak by sa totiž podarilo časť covidových pacientov liečiť účinne doma, teda ambulan­tne, tlak na nemocnice by sa rapídne znížil a preťažení zdravotníci by mali viac síl a energie venovať sa na klinikách ťažkým pacientom. Účinná ambulan­tná liečba by pravdepodobne znížila aj náklady na liečbu pacientov. Problém je však v tom, že žiadna účinná ambulantná liečba, zdá sa, neexistuje. Alebo existuje a my o nej len nevieme?

Téma .týždňa: Nie je to také zlé

liečba po informovanom súhlase

Už niekoľko týždňov sa šíria viac či menej spoľahlivé informácie o pomerne bežne dostupnom lieku Ivermektín. Ten by podľa niektorých štúdií mohol lekárom dať do rúk nástroj na včasnú a účinnú liečbu covidu-19. Objavili sa desiatky štúdií, ktoré potvrdzujú jeho schopnosť výrazne a pozitívnym smerom ovplyvniť zdravotný stav pacientov. V niektorých prípadoch preukázali, že jeho použitie v kombinácii s inými liekmi a vitamínmi viedlo k výraznému zlepšeniu, či dokonca úplnému vyzdraveniu. Jeho účinnosť však zatiaľ nebola potvrdená celosvetovo uznávanými autoritami.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite