Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dotácie sú zlé. Ale kompenzácie pri zákaze činnosti sú samozrejmosť

.filip Vačko .témy

Dotácie podnikom, ako aj bežným zamestnancom, sú vo všeobecnosti škodlivé. Keďže štát nemá iné peniaze okrem tých, ktoré vyberie na daniach, každá dotácia je nedobrovoľnou záťažou pre daňovníkov. Toto však neplatí o kompenzáciách. Tie by mali byť samozrejmosťou.

Dotácie sú zlé. Ale kompenzácie pri zákaze činnosti sú samozrejmosť DANO VESELÝ/TASR Reštaurácia na Ventúrskej ulici, podobne ako viacero iných gastroprevádzok, dočasne pozastavila svoju činnosť, respektíve prešla len na okienkový výdaj jedla a nápojov, prípadne rozvoz. Koľko z nich prežije túto krízu, ukáže ča

vláda v rámci pandemických opatrení zakázala niektorým subjektom – firmám aj jednotlivcom – ich činnosť. Mať príjmy bolo pre tieto subjekty ilegálne. V takomto prípade je štát povinný kompenzovať škody – napokon, postihnuté osoby a firmy by mali na kompenzáciu nárok, keby sa jej dožadovali na súdoch.

Téma .týždňa: Ľudia cez palubu!

koho vláda pripravila o príjmy

Počas prvej vlny, konkrétne od 16. marca, vláda zakázala maloobchodný predaj a predaj služieb vo všetkých okrem vymedzených prevádzok, ako boli naprí­klad predajne potravín, drogérie, pošty alebo banky. Pripravila o príjmy rôzne prevádzky od posilňovní cez kaderníctva až po záhradkárstva. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite