Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nemecká národná hanba

.marína Gálisová .témy

Jedným z najsmutnejších politických odchodov posledných rokov je príbeh Gerharda Schrödera. Dokazuje, že dvojitým agentom môže byť ktokoľvek – a ani to nemusí tajiť.  

Nemecká národná hanba TATYANA MAKEYEVA/AFP/PROFIMEDIA 7. október 2005 Petrohrad, Rusko: Nemecký kancelár Gerhard Schröder sa víta s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

sociálny demokrat Schröder, v rokoch 1998 – 2005 nemecký kancelár, pôsobil v prospech Ruska už na premiérskom poste. Presadzoval ruské záujmy, chcel čo najviac otvoriť európske energetické trhy ruským surovinám, bol za to, aby mohli ruské firmy v Nemecku pôsobiť priamo prostredníctvom holdingov v tamojších energetických podnikoch. 

Márne ho kritici upozorňovali, že bezpečnostná realita je iná a na Rusko si treba dávať pozor. On stále presviedčal Nemcov, že Putin je „dokonalý demokrat“, že od Ruska nemožno v otázke ľudských práv a demokracie očakávať priveľa, že v Rusku nemožno vidieť medveďa, ktorý len čaká, na koho sa vrhne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite