Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vytreštené oči, stopy koksu v moči

.martin Mojžiš .témy

Pôvodne sa mal Veľký protikorupčný pochod volať „Kapitán Danko, odstúp!“ A jednou z inšpirácií tohto pochodu bol virál vo forme valentínskej pohľadnice s Dankovým citátom.

Vytreštené oči, stopy koksu v moči BORIS NÉMETH 27. január 2012, Námestie SNP v Bratislave: Jasným symbolom bola pred vyše piatimi rokmi gorila. Dnes by to mal byť boj proti korupcii a ľudia ako Kaliňák, Kováčik či Bašternák.

dankova veta znie: „Žiaden človek nedokáže dať toľko lásky človeku, ako dokáže dať len človek človeku.“ Ide o myšlienku takú silnú, že na Slovensku možno svätého Valentína časom nahradí blahoslavený Andrej (blahoslavený je automaticky, pretože platí „blahoslavení chudobní duchom“). Vo virtuálnom fejsbúkovom svete Andrej Danko tohtoročného Valentína už do veľkej miery ovládol.

„To, že Andrej Danko nie je vtipný chlapík ani smutný klaun, ale trápny šašo, by sme vedeli aj bez internetu.“

Práve tento fakt bol jedným z prvotných impulzov Veľkého protikorupčného pochodu. Keď si organizátori všimli, ako rýchlo sa valentínskym internetom šíri Dankova veta, uvedomili si, že ľudí nespokojných s predsedom parlamentu je v tejto krajine naozaj veľa. A že keď ich je veľa, možno by s tým mohli niečo urobiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite