Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Téma: Trumpa víta ruská elita

.eva Čobejová .témy

Hovorca Kremľa neváhal a hneď po inaugurácii Trumpa verejne vyhlásil: „Donald Trump – to nie je náš človek. 

Téma: Trumpa víta ruská elita TODD DARLING/POLARIS/PROFIMEDIA 20. január 2017, Washington, USA: V blízkosti miesta konania inaugurácie nového amerického prezidenta protestovali jeho odporcovia. Jeden z nich drží transparent s nápisom „Trump nie je môj prezident!“.

je to Američan. Určite je najväčšia chyba západných analytikov či niektorých našich politológov, keď sa domnievajú, že je to náš človek. Celkom určite je veľkou chybou podliehať akýmkoľvek ilúziám vo vzťahu k našim budúcim vzťahom v tom zmysle, že naše budúce dvojstranné vzťahy budú zbavené rozporov, rôznosti názorov. Také niečo nemôže byť. My sme predsa dve najväčšie krajiny sveta. A existovať bez treníc, zrážok záujmov, sa nedá.“

Prečo mal hovorca Kremľa potrebu povedať práve tieto slová hneď po tom, čo sa Trump ujal moci? V Rusku sa totiž zvolenie Trumpa prijímalo s istou eufóriou a Peskov potreboval dať veci na pravú mieru, ale zároveň ohlásil aj to, že sa vracajú časy, keď o situácii vo svete budú opäť rozhodovať najmä dve svetové veľmoci – USA a Rusko. Toto ruské publikum počúva veľmi rado.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite