Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Téma .týždňa: Politici, mafiáni, kultúra

.týždeň .témy

Vrátia sa deväťdesiate roky so svojím chaosom a násilím? Čo môže urobiť slušný človek, ak sa politika opäť prepojí s organizovaným zločinom? Ako to všetko súvisí s kultúrou? O tomto dnes píšeme a hovoríme. O tomto musíme hovoriť.

Téma .týždňa: Politici, mafiáni, kultúra
Juraj Loj a Alexander Bárta počas nakrúcania fi lmu Vojna policajtov. PRESSFOTO CINEMART

OBSAH

Toto je úmyselný rozklad štátnych orgánov .štefan Hríb
Vojna policajtov alebo sami proti všetkým .jaroslav Spišiak
Bojovať za spravodlivosť sa oplatí .štefan Hríb
L

Toto je úmyselný rozklad štátnych orgánov

.štefan Hríb .témy

Počas mečiarizmu boli polícia aj tajná služba zneužívané politickou mocou a skončilo sa to únosom, vraždou, korupciou a odsunutím Slovenska z integrácie do EÚ a NATO. Nakoľko je dnešná situácia podobná? Odpovedá advokát rodín Kuciakovcov a Kušnírovcov Roman Kvasnica.

je to takmer identické. Podobní sú aktéri, minimálne pri dvoch, troch ide o rovnaké osoby. Podobná je bezcitnosť, hrubosť a krutosť vládnucich špičiek ku právnemu štátu, k budúcnosti krajiny. Opäť cítime ohrozenie demokracie a perspektívne aj zahraničnopolitickej orientácie Slovenskej republiky. Opäť cítime postupné vytváranie podmienok na porušovanie ľudských práv a slobôd. Keď k tomuto pripočítame zahraničnopolitickú situáciu a psychologickú dezinformačnú vojnu vedenú proti demokratickým a občianskym spoločnostiam, rastúcu polarizáciu v našej spoločnosti s neustále silnejúcimi prejavmi arogancie a agresivity, situácia začína byť ešte vážnejšia ako v rokoch vládnutia Vladimíra Mečiara. Je opodstatnené predpokladať ďalší rozklad v činnosti štátnych orgánov, prenasledovanie a šikanovanie nepohodlných osôb a tých, ktorí si plnili svoje povinnosti v štátnych orgánoch, ako sú polícia, prokuratúra a súdy. Rizikom je, samozrejme, postupné paralyzovanie orgánov činných v trestnom konaní, niektorých súdov a aj spravodajskej ochrany Slovenskej republiky. Predpokladám značný nárast kriminality, no nie z dôvodu znížených trestných sadzieb, ale pre prerastanie štátneho aparátu páchateľmi trestnej činnosti. Objektom budú predovšetkým verejné financie a eurofondy. Možno tiež predpokladať, že mnohé nominácie do štátnych orgánov bude robiť organizovaný zločin, čo sa zrejme už aj deje.

nakoľko sú prijaté zmeny trestnej politiky štátu v rozpore s naším členstvom v EÚ a čo znamenajú pre 5 miliónov ľudí? 

Myslím si, že väčšina našich občanov ešte dostatočne nechápe, kam sa práve Slovenská republika „vybrala“. Prebieha dokonanie rozkladu jej ústavného zriadenia a ohrozenie jej samostatnosti. Osobne považujem za najväčší problém úmyselný rozklad činnosti štátnych orgánov, čo je ešte väčší problém ako trestné sadzby.

10. január 2024, Bratislava: Tlačová beseda predsedu vlády Roberta Fica a jeho kolegov k rušeniu Špeciálnej prokuratúry, na ktorej rezonovalo hlavne meno Daniela Lipšica.MILAN ILLÍK/SITA10. január 2024, Bratislava: Tlačová beseda predsedu vlády Roberta Fica a jeho kolegov k rušeniu Špeciálnej prokuratúry, na ktorej rezonovalo hlavne meno Daniela Lipšica.

je súčasná moc ochotná vymeniť slobodu Slovenska za svoju beztrestnosť?

Slovenská republika a jej osud ich absolútne nezaujíma. Ich záujem sa končí v

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite