Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Od začiatku druhej svetovej vojny uplynulo 84 rokov

.sita .svet

Ako pripomenul generál a politik Pavel Macko, vojská nacistického Nemecka začali 1. septembra 1939 brutálnu okupáciu Poľska.

Od začiatku druhej svetovej vojny uplynulo 84 rokov wikipedia/Bundesarchiv, Sönnke, Hans Nemeckí vojaci prechádzajú hranicou do Poľska, 1. 9. 1939

„bohužiaľ, od prvého dňa sa k tejto agresii pridal aj slovenský vojnový štát. O 17 dní neskôr napadol Poľsko aj ZSSR vtedajší spojenec nacistického Nemecka a osud Poľska bol spečatený. Vypukla najstrašnejšia vojna v dejinách ľudstva, ktorá si po celom svete vypýtala viac ako 65 miliónov ľudských obetí," uviedol Macko.

V tejto súvislosti odmietol Macko akékoľvek úvahy o vystúpení z Európskej únie a NATO. Členstvo v týchto organizáciách je totiž podľa neho základnou podmienkou existencie slobodnej a samostatnej Slovenskej republiky, integrovanej v rodine demokratických krajín. „Európska únia nám dáva priestor pre našu ekonomickú prosperitu a slobodný pohyb v rámci Európy. NATO garantuje našu bezpečnosť. Tí, ktorí chcú vystúpenie z EÚ a NATO, buď nevedia, čo činia, alebo chcú krajinu uvrhnúť do chaosu a izolácie.“ zdôraznil Macko.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite