Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trumpa po vydaní sa úradom v Georgii prepustili na kauciu. Zatknutie označil za „výsmech spravodlivosti“

.tasr .svet

Po zatknutí vo väznici v okrese Fulton bola zhotovená aj historicky prvá fotografia bývalého amerického prezidenta pre potreby polície.

Trumpa po vydaní sa úradom v Georgii prepustili na kauciu. Zatknutie označil za „výsmech spravodlivosti“ SITA/Fulton County Sheriff's Office via AP

americký exprezident Donald Trump opustil vo štvrtok budovu väznice v meste Atlanta v americkom štáte Georgia zhruba 20 minút po formálnom zatknutí v súvislosti s obvineniami z pokusu o zvrátenie výsledkov prezidentských volieb z roku 2020. TASR informuje na základe správy agentúry AP.

Trumpa prepustili na kauciu vo výške 200 000 dolárov. Následne sa vybral späť na letisko na cestu domov do New Jersey.

Svoje formálne zatknutie Trump vo štvrtok podľa agentúry AFP označil za „výsmech spravodlivosti“ a trestné stíhanie v prípade zvrátenia volebných výsledkov v Georgii za „zasahovanie do volieb“.

Trumpa začiatkom minulého týždňa v Georgii obžalovali z vydierania a celého radu volebných podvodov. Došlo k tomu po rozsiahlom vyšetrovaní jeho snáh zvrátiť volebnú porážku v tomto štáte. Obžalovaných bolo aj ďalších 18 ľudí vrátane bývalého šéfa prezidentskej kancelárie Marka Meadowsa a Trumpovho bývalého osobného právnika Rudyho Giulianiho, ktorý sa prihlásil v atlantskej väznici už v stredu.

Prípad vyšetruje prokurátorka okresu Fulton Fani Willisová, ktorá chce, aby sa proces začal začiatkom marca budúceho roka.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite