Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko opäť pokutovalo Google za „zakázaný obsah“ týkajúci sa vojny

.tasr .svet

Išlo o informácie o „špeciálnej vojenskej operácii“, ako Rusko nazýva svoju inváziu na Ukrajine.

Rusko opäť pokutovalo Google za „zakázaný obsah“ týkajúci sa vojny SITA/AP Photo/Alastair Grant, File

rusko uložilo spoločnosti Google pokutu vo výške troch miliónov rubľov (29.362 eur) za to, že na svojej platforme ponechala obsah, ktorý Moskva označuje za „falošný“. TASR o tom píše podľa štvrtkovej správy stanice Sky News odvolávajúcej sa na ruské médiá.

Rusko od svojej vlaňajšej invázie na Ukrajinu sprísnilo kontrolu nad médiami v krajine, a to najmä v súvislosti s informovaním o tejto vojne. Zaviedlo prísnejšie tresty za „diskreditáciu“ a šírenie údajne nepravdivých informácií o ruských ozbrojených silách. Jednotlivé webstránky a médiá Moskva pokutuje za neodstránenie takéhoto obsahu, ktorý označuje za falošný a nezákonný.

V utorok prvýkrát takúto pokutu dostala aj sociálna sieť Reddit. Pridala sa tak k rozsiahlemu zoznamu obdobných platforiem, ktoré už v Rusku takýmto postihom čelili. Ide napríklad o neziskovú nadáciu Wikimedia Foundation, prevádzkujúcu internetovú encyklopédiu Wikipédia, streamovaciu službu Twitch či aj spoločnosť Google.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite