Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko pokutovalo platformu Reddit za „zakázaný obsah“ týkajúci sa vojny

.tasr .svet

Pridal sa tak k ďalším sankcionovaným platformám.

Rusko pokutovalo platformu Reddit za „zakázaný obsah“ týkajúci sa vojny unsplash

moskovský súd uložil sociálnej sieti Reddit pokutu za to, že zo svojich stránok neodstránila „zakázaný obsah“ s údajne falošnými informáciami o vojne na Ukrajine. TASR o tom píše podľa správ staníc CNN a Sky News.

Reddit dostal takúto pokutu vôbec prvýkrát. Pridal sa tak k rozsiahlemu zoznamu obdobných platforiem, ktoré už v Rusku takýmto postihom čelili. Menovite ide napríklad o neziskovú nadáciu Wikimedia Foundation, prevádzkujúcu internetovú encyklopédiu Wikipedia, streamovaciu službu Twitch či spoločnosť Google.

Moskovský súd uložil Redditu pokutu vo výške dvoch miliónov rubľov (18.545 eur). Samotná spoločnosť sa k nej dosiaľ nevyjadrila.

Rovnaký súd sa má v utorok zaoberať aj obdobným prípadom zmienenej Wikimedia Foundation, ktorej taktiež hrozí ďalší možný postih za neodstránenie domnelého zakázaného obsahu.

Rusko od svojej vlaňajšej invázie na Ukrajinu sprísnilo kontrolu nad médiami v krajine, a to najmä v súvislosti s informovaním o tejto vojne. Zavedené boli prísnejšie tresty za „diskreditáciu“ a šírenie údajne nepravdivých informácií o ruských ozbrojených silách.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite