Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Počet obetí výbuchu na čerpacej stanici v Dagestane stúpol na 27

.tasr .svet

Zranenia utrpelo viac ako 100 ľudí.

Počet obetí výbuchu na čerpacej stanici v Dagestane stúpol na 27 sita/Ministry of Emergency Situations press service via AP

na najmenej 27 stúpol počet obetí pondelňajšieho výbuchu na čerpacej stanici v Machačkale, hlavnom meste ruskej autonómnej republiky Dagestan. Zranenia utrpelo viac ako 100 ľudí, uviedli v utorok agentúry AP a AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

Výbuchu predchádzal požiar, ktorý vypukol v autoservise a rozšíril sa na neďalekú čerpaciu stanicu. Plamene zachvátili plochu 600 štvorcových metrov, informovala agentúra RIA Novosti odvolávajúca sa na tamojšie ministerstvo pre mimoriadne situácie. 

Medzi mŕtvymi sú aj tri deti, informoval gubernátor Dagestanu Sergej Melikov.

Najmenej desať zranených, medzi ktorými je aj 13 detí, je v kritickom stave. Do Machačkaly bolo vyslané vládne lietadlo Il-76 s lekárskym vybavením, aby evakuovalo ťažko zranených do Moskvy.

Podľa tamojších úradov ešte prebieha odstraňovanie trosiek z miesta výbuchu, ako aj pátranie po prípadných ďalších obetiach. Nešťastie sa vyšetruje ako možné porušenie bezpečnostných predpisov.

Dagestanská vláda vyhlásila 15. august za deň smútku.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite