Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trumpa obvinili za snahy zvrátiť svoju prehru vo voľbách v štáte Georgia

.tasr .svet

V problémoch je aj Rudy Giuliani a ďalší blízki Trumpovi ľudia.

Trumpa obvinili za snahy zvrátiť svoju prehru vo voľbách v štáte Georgia sita/AP Photo/John Bazemore

bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa veľká porota obvinila, že sa pokúsil zvrátiť svoju prehru v americkom štáte Georgia v prezidentských voľbách z roku 2020. TASR správu prevzala v utorok z agentúr AP a AFP.

V rámci vyšetrovania bolo obžalovaných ďalších osemnásť ľudí vrátane Trumpovho bývalého osobného právnika Rudyho Giulianiho, ktorý po voľbách vyvíjal nátlak na miestnych zákonodarcov, a bývalého šéfa Trumpovej kancelárie Marka Meadowsa.

Prokurátorka okresu Fulton Fani Willisová už viac než dva roky vyšetruje, či sa Trump a jeho spojenci nezákonne snažili zvrátiť tesný výsledok prezidentských volieb v štáte Georgia z roku 2020.

Ide už o štvrté obvinenie Trumpa za uplynulých päť mesiacov. Zároveň ide o druhú obžalobu, ktorá sa týka jeho snáh o zvrátenie výsledkov volieb z roku 2020, v ktorých prehral proti kandidátovi demokratov Joeovi Bidenovi.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite